Registratie ten behoeve van het aanleggen van bevolkingsregisters voor de kolonie Suriname 
(Verordening van 30 april 1917 (G.B. No.80)

Toelichting

Voor de volkstelling in 1921 dienden bewoners van Suriname een registratieformulier per adres in te vullen. Hierop moesten alle bewoners worden vermeld die aldaar woonachtig waren te middernacht tussen 31 juli en 1 augustus 1921. 
Op deze formulieren staan namen, geboortedata en plaatsen, relaties tot de hoofdbewoner, persoonlijke staten, burgerlijke staten, nationaliteiten ed. van de bewoners.

Deze gegevens zijn in het Nationaal Archief te Den Haag terug te vinden onder toegangsnummer 2.10.19.01. Op de site van de Stichting Surinaamse Genealogie is een handleiding te vinden voor het zoeken in dit archief.

Sinds mei 2013 zijn de scans van de persoonskaarten en adresformulieren ook te vinden op de website van het Nationaal Archief te Den Haag: GaHetNa - Volkstelling 1921

  1. U dient eerst te zoeken op achternaam in de namenklapper 
  2. Vervolgens zoekt u op straatnaam voor de juiste registratielijst.

 

Wat wij hebben gedaan en nog mee bezig zijn

In het Nationaal Archief hebben wij alle kaarten gezocht van personen met de achternaam Pinas. De gegevens die op deze persoonskaarten stonden en de bijbehorende microfiches hebben wij genoteerd. Daarna hebben wij enkele registratieformulieren (adreslijsten) gekopieerd vanaf microfiche:

Aangezien er meerdere personen op 1 adres woonden, komen er dus ook meer namen voor dan alleen Pinas.

 

Bekijk onze database

alleen voor geregistreerden